Catedrala din oraşul german Aachen expune moaştele Sfintei Corona

Catedrala din oraşul german Aachen va expune moaştele Sfintei Corona, protectoare împotriva epidemiilor, pentru care a fost construit un altar din aur şi bronz la începutul secolului XX, informează Reuters. Despre Sfânta Corona este crezut că a fost ucisă de romani în urmă cu aproximativ 1.800 de ani.

Catedrala plănuia înainte de izbucnirea epidemiei să expună altarul Sfintei Corona vara aceasta ca parte a unei expoziţii dedicată meşteşugului în aur. Experţii curăţă cu migală altarul din aur, bronz şi fildeş, care a fost ascuns de ochii publicului în ultimii 25 de ani, pentru a-l pregăti pentru când va fi expus.

„Am scos altarul puţin mai devreme decât plănuiam şi acum aşteptăm să stârnească un interes mai mare în contextul răspândirii coronavirusului”, a spus purtătoarea de cuvânt a Catedralei din Aachen.

Corona ar fi avut 16 ani când a fost ucisă de romani, probabil în Siria, pentru că propovăduia credinţa creştină. Potrivit legendei, ea a avut o moarte cumplită. A fost legată de doi palmieri aplecați și apoi sfâșiată în timp ce trunchiurile erau eliberate. „Aceasta este o poveste groaznică și a contribuit la desemnarea sa ca patroană a tăietorilor de lemne”, a spus Brigitte Falk, director al Tezaurului Catedralei din Aachen, adăugând că din pură întâmplare ea a devenit și patroană a rezistenței la epidemii.

Moaștele Coronei, aduse la Aachen de regele Otto al III-lea în 997, au fost păstrate într-un mormânt de sub o lespede din catedrală – care poate fi încă văzută – până în 1911-1912, când au fost aşezate în racla care are 93 de centimetri înălțime și cântărește 98 de kilograme.

Catedrala romano-catolică de la Aachen, construită de împăratul Charlemagne în secolul al IX-lea, este una dintre cele mai vechi din Europa. Charlemagne a fost înmormântat acolo în 814 și în catedrală au fost încoronaţi regi și regine germane.

Purtătoarea de cuvânt a Catedralei din Aachen, subliniază că Sfânta Corona este patroana rezistenţei la toate epidemiile, nu doar la acest virus, virusul este numit așa deoarece la microscop pare un glob cu raze mici, asemănător cu o coroană. În latină „corona” înseamnă coroană sau ghirlandă.

„La fel ca mulți alți sfinți, Sfânta Corona poate fi o sursă de speranță în aceste vremuri dificile”, a spus Brigitte Falk.

Sursa foto: REUTERS; (photo/Thilo Schmuelgen, Reuters)

Sursa: rador.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *