„Nu e om, e Înger”

După ce a fost intronizat, ÎPS Teodosie nu a uitat nici măcar o clipă de ÎPS Lucian. Nu doar că îl vizita şi era atent să nu-i lipsească nimic, dar îl şi invita la toate slujbele, la toate conferinţele şi îl consulta în legătură cu problemele Arhiepiscopiei. De câte ori intra Înaltul Lucian, ÎPS Teodosie se ridica de pe scaunul arhieresc, lua binecuvântare, îi săruta mâna şi îi oferea locul. De fiecare dată îl primea cu zâmbetul pe buze.

Într-o zi un „binefăcător” al Arhiepiscopiei a venit cu o propunere la ÎPS Teodosie. Deh când e instalat un nou Arhiereu e bine să te faci „remarcat”.

-Înaltpreasfinţite cred că ar fi cazul să-i micşoraţi schema Înaltului Lucian. Nu are nevoie de două maici şi nu mai are nevoie de şofer. Cu ocazia asta facem şi economie.

-Nu există aşa ceva. Înaltul va rămâne cu schemă întreagă până în ultima clipă. Pe de o parte nu vreau să-l fac să se simtă inutil şi pe de altă parte şoferul acela are şi el familie de întreţinut, a spus hotărât ÎPS Teodosie.

Într-o altă zi am mers la duhovnicul meu. Era la birou cu bătrânul Arhiereu, Înaltul Lucian bineînţeles pe scaunul de arhiereu, iar ÎPS Teodosie, pe un alt scaun lângă.

-Ce fericită sunt, am spus când i-am văzut împreună, uitându-mă la bătrânul Arhiepiscop.

-Şi eu sora Mihaela, mi-a răspuns zâmbind.

După un timp a zis că se retrage, iar duhovnicul meu m-a rugat să-l însoţesc.

-Sigur, Înaltpreasfinţite, am spus cu bucurie şi am plecat cu bătrânul Arhiereu.

În drum spre reşedinţă ÎPS Lucian mi-a spus cât de bine îi e alături de noul Arhiepiscop, după care s-a oprit, m-a privit în ochi şi mi-a spus:

-Sora Mihaela, duhovnicul tău nu e om, e Înger.

Mihaela Ion

sursa, https://lumeasperantelor.ro/nu-e-om-e-inger/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *