În urma ÎPS Teodosie s-a dezlănţuit mânia lui Dumnezeu

 

Într-un sat din Prahova, un preot a cerut transferul la o altă parohie mai aproape de casă. Pentru că postul era vacant şi nu mai existau alţi doritori, PS Teodosie (pe atunci) i-a aprobat cererea. Preotul respectiv s-a gândit să-i arate PS Teodosie cât este de iubit de oameni. Cum? Printr-o minciună. I-a minţit pe credincioşi că Preasfinţitul Teodosie îl mută cu forţa la o altă parohie. Credincioşii foarte revoltaţi s-au mobilizat „să-l apere” pe preot.

Eram prietenă de familie cu părintele care urma să fie instalat. Aşa că în duminica în care PS Teodosie trebuia să săvârşească Sfânta Liturghie, după care să instaleze noul preot, am însoţit şi eu familia preotului.

Biserica din satul respectiv era construită aproape de malul unui lac.

Când am ajuns la biserică, cum am parcat maşinile şi am coborât, enoriaşii au sărit efectiv să-l bată pe ÎPS Teodosie. I-au strigat tot felul de lucruri, l-au îmbrâncit spre lac spunând că îl îneacă pentru că ei nu au nevoie de un alt preot. În zadar a încercat Inaltul şi noi să le spunem că preotul a cerut transferul, nu am avut cu cine vorbi.

-Fraţilor am înţeles, vă las preotul pe care îl doriţi, daţi-mi voie să plec, a zis PS Teodosie văzând că nu are cu cine discuta.

Se purtau de parcă erau turbaţi. Cei care îl însoţeau pe Înaltul abia au reuşit să-l scoată din mâinile lor. Cineva chemase poliţia. Când a venit poliţia, noi, însoţitorii noului preot, împreună cu ÎPS Teodosie eram deja în maşini.

Am plecat. Maşina ÎPS Teodosie era înainte, iar noi după. Cum am trecut de hotarul satului, în urma noastră s-a făcut cerul negru şi a început să plouă cu piatră.

-Părinte cred că începe furtuna, i-am zis preotului care ar fi trebuit să fie instalat. Uitaţi ce negură s-a făcut.

-Doamne fereşte, nu cred că am văzut aşa ceva vreodată, a zis părintele.

Adevărul e că era înfricoşător. Parcă venea sfârşitul lumii.

Dar furtuna nu începea. Ba dimpotrivă, pe unde eram noi era soare. În spatele nostru însă, doar în perimetrul satului respectiv a plouat cu piatră de a distrus toată recolta sătenilor.

Misterul aveam să-l dezlegăm abia peste trei săptămâni.

Eram în birou la Înaltul (PS Teodosie) venisem să-i aduc nişte materiale, la un moment dat a bătut cineva la uşă. Era preotul instigator, spăşit cu privirea în pământ.

-Preasfinţite ne-aţi blestemat, a zis cu capul plecat.

-Eu? a întrebat Înaltul mirat. Eu n-am blestemat pe nimeni niciodată. De ce v-aş fi blestemat? a întrebat din nou uitând cu desăvârşire conflictul. Uitând şi iertând bineînţeles.

-Mă iertaţi Preasfinţite sunt un nemernic, a început să povestească preotul, am vrut să vedeţi cât de mult mă iubesc oamenii şi eu i-am instigat împotriva Preasfinţiei voastre. Le-am spus că mă mutaţi cu forţa. Şi acesta e un lucru rău, dar mai rău este că în urma Preasfinţiei voastre s-a dezlănţuit mânia lui Dumnezeu. După ce aţi plecat, imediat ce aţi ieşit din sat, a plouat cu piatră de ne-a distrus toată recolta. În săptămâna următoare ne-au murit animalele, acum Preasfinţite ni s-au îmbolnăvit copiii. Şi toate numai din vina mea. Mă iertaţi Preasfinţite sunt un nemernic!

Preasfinţitul (ÎPS) a închis dosarele la care lucra şi a spus:

-Hai să mergem! Nu se mai poate amâna nici măcar o secundă.

ÎPS Teodosie a mers în satul respectiv şi a făcut dezlegări din casă în casă, a binecuvântat toate grădinile, toate străzile, tot. Sătenii şi-au cerut iertare pentru comportamentul lor. După dezlegările pe care le-a făcut ÎPS Teodosie, copiii şi-au revenit şi totul a intrat pe un făgaş normal.

Mihaela Ion

sursa, https://lumeasperantelor.ro/in-urma-ips-teodosie-s-a-dezlantuit-mania-lui-dumnezeu/ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *