URARE DE ANUL NOU

Eleovritissa, veselinduse de Invierea celui nascut al ei

Iubiți pelerini ai Schitului Sf. Gheorghe – Cloșca,

Iată-ne cu binecuvântarea Domnului în prima zi a Anului Nou civil – 2017!

Pentru noi, monahii, Anul Nou nu are nicio legătură cu bunurile pe care și le urează lumea. De aceea, acum, când simțim că cele 33 de case (locuite de cca 100 de suflete) din smeritul sat Cloșca, dar și voi, închinătorii Schitului Sf. Gheorghe din acest sat – locul pocăinței noastre,  așteptați un cuvânt de la noi, slujitorii voștri, ne aflăm într-o situație dificilă, în încercarea de a formula urări din inimile noastre, care să fie înțelese de inimile frățiilor voastre, mai ales că ieri, în ajun de An Nou, a trecut la Domnul un fiu al satului – robul lui Dumnezeu Andrei, în vârstă de 73 de ani. Dumnezeu să-l învrednicească de Împărăția cea fără de ani, căci a primit în inima și în trupul lui pe Împăratul cel fără de moarte, în chip euharistic, „spre iertarea păcatelor și spre viața de veci”.

Pentru noi, monahii, Anul Nou este, am zice, un an mai puțin din viață. Asta înseamnă că nu creștem, ci că scădem cu un an, apropiindu-ne tot mai mult de clipa în care Îl vom vedea pe Dumnezeu față către față (cf. I Cor. 13, 12). Propria noastră bucurie și măsură a timpului depind de legătura noastră cu Dumnezeu și de prezența Lui în viața noastră. 

Prin urmare, încheiem urarea noastră de bine către frățiile voastre, cu prilejul Noului An 2017, cu următoarea întâmplare, extrasă din omiliile Arhimandritului Emilianos Simonopetritul: 

„Cineva s-a dus la biserică să-L găsească pe Dumnezeu. A îngenuncheat plin de dorință și se ruga. Avea mare nevoie. Nu a simțit nicio pace, n-a înțeles nimic. S-a dus acasă, și noaptea, l-a înconjurat dintr-o dată o lumină imaterială, lumina Dumnezeirii. S-a schimbat, s-a luminat, s-a bucurat, a prăznuit, a înțeles că era Dumnezeu. A îngenuncheat, ca să I se închine și să-L roage, dar uitase ce voia să-L roage. Totul se schimbase înlăuntrul său. Totul devenise o prezență dumnezeiască. Tot așa să fie prezența lui Dumnezeu și în voi, și AȘA VĂ DORESC SĂ TRĂIȚI ANI MULȚI!”

Protosinghel Leontie împreună cu frații mei cei întru Hristos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *