PROGRAMUL LITURGIC LA PRAZNICUL TĂIERII CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL (29.08.2017)

taierea-capului

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul


Praznicul marchează momentul muceniciei sale. Sfântul a fost decapitat urmare a criticării publice a păcatelor în care trăiau Irod Antipa și Irodiada, cumnata sa. Sf. Ioan a fost întemnițat în castelul din Maherus, iar la balul oferit de ziua de naștere a lui Irod, acesta i-a spus Irodiadei că îi va da fiicei acesteia tot ce va cere, până la jumătate din regat, pentru că Salomeea, fiica Irodiadei, a încântat publicul printr-un dans. Sfătuită de către mama sa, care dorea să-l reducă la tăcere, i-a cerut capul Sfântului Ioan pe o tipsie. Nevrând să-și încalce jurământul, Irod a împlinit întocmai dorința fetei.
În această zi Biserica îi îndeamnă pe credincioși să postească, spre înfrânarea poftelor.

Marţi, 29 august, începând cu orele 7.00 dimineața, se vor săvârşi in biserica schitului Miezonoptica, Utrenia şi Ceasurile, iar de la orele 9.00  Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfantului Ioan Gura de Aur. 

La Chinonic se va cânta Paraclisul Sfântului Ioan Botezătorul, iar dupa otpust se vor citi rugăciuni de dezlegare si la toată trebuinţa si se vor scoate spre venerare cele mai pretioase odoare ale schitului – moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si ale Cuviosului Ioachim Vatopedinul.

Credincioşii, care vor să participe la slujbele mai sus menţionate, pot face rezervări pentru microbuz la numărul de telefon:

(Persoane de contact:

Vasilichia Ardeleanu – 0721 227 736

și

Toader Lucreția – 0728913548)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *