ÎPS Teodosie – incapabil de a vedea răul în om

Uneori sătulă de atâta răutate, mergeam la ÎPS Teodosie şi îi spuneam cât de răi sunt oamenii, cu exemple concrete.

-Nu-i adevărat. Oamenii sunt buni diavolul e rău.

-Cum Înaltpreasfinţite oamenii sunt buni când tocmai v-am dat exemple? Cum diavolul e rău? Dar ce omul nu mai are raţiune? Când alege să facă rău de bunăvoie, tot bun e omul?

-Da, e bun, dar atunci e prea tulburat de diavol.

Nu ştiam ce să fac. Să râd sau să plâng? Eram cu totul dezarmată.

-Înaltpreasfinţite să o luăm de la capăt.

-Indiferent de câte ori am lua-o de la capăt tot asta voi spune. Toţi oamenii sunt buni, dar sunt ispitiţi de diavol care e rău.

Vă vine să râdeţi. Nu? Şi mie. 🙂

ÎPS Teodosie este un copil mare, numai un copil nu poate vedea răutatea. Şi în cazul acesta am abandonat subiectul. Ce rost ar mai fi avut. Oamenii sunt buni, diavolul e rău. 🙂

Un exemplu recent. În urmă cu o lună a fost jefuit. Un bărbat de vreo 40 de ani, a întrat în anticameră şi i-a furat un engolpion. Hoţul a fost prins. Înaltul când l-a văzut i-a fost milă de el şi s-a oferit să-l ajute să se îndrepte. Cum altfel? Vorbim despre ÎPS Teodosie. Hoţul e bun, dar a fost ispitit de diavol. 🙂

Acesta e ÎPS Teodosie , incapabil de a vedea răul în om. Şi atunci mă întreb, vă întreb: Nu din ce „aluat” e plămădit sufletul Înaltpreasfinţiei sale, ci cum a reuşit să-l păstreze atât de curat, într-o lume atât de schimonosită? Un răspuns îl găsim în Biblie: „Lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o”. Cât de important e să păstrăm Lumina!

Mihaela Ion

sursa, https://lumeasperantelor.ro/ips-teodosie-incapabil-de-a-vedea-raul-in-om/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *