CONFECȚIONĂM ICOANE PE LEMN LA COMANDĂ!

nikiforos-lepr

Doamne, ajută!

Iubiți credincioși din satul Cloșca și evlavioși pelerini și închinători ai smeritului nostru locaș mănăstiresc,

Cu înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părintelui nostru Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, monahii nevoitori în Schitul Sf. Gheorghe – Cloșca, confecționează la comandă icoane pe lemn (litografii), de orice dimensiune, ce pot reprezenta chipuri sau scene sfinte din bogata și variata tematică a iconografiei ortodoxe: Sfânta Treime, Hristos, Maica Domnului, praznice, orice sfânt sau sfântă (sfinți mai puțin cunoscuți, al căror nume îl purtați), sobor de sfinți, sfinții arhangheli și îngeri, scene din Viețile Sfinților, pildele Mântuitorului, etc.

Dimensiunile standard sunt: A3 (mari, la 30 lei/buc.), A4 (mijlocii, la 20 lei/buc.), A5 (mici, cât o felicitare mai mare, 15 lei/buc) și A6 (și mai mici, la 8 lei/buc). Pentru alte dimensiuni, scrieți-ne pe adresa de e-mail teostirict@yahoo.com sau contactați-ne telefonic  la nr. 0721 045 424.

Vă rugăm să ne sprijiniți rucodelia prin comenzi!
Mulțumim.

Hristos Domnul să vă umple de slava pe care a dăruit-o sfinților Săi!

STAREȚ,

Protosinghel Leontie

împreună cu frații mei cei întru Hristos

litografii 2

litografii 3

litografii

 

3 comentarii la „CONFECȚIONĂM ICOANE PE LEMN LA COMANDĂ!

  1. Elena

    Arhimandrit Ioanichie Bălan,scrie in Patericul românesc, Editura Mănăstirea Sihăstria, pp. 166-167 aceste lucruri minunate despre rucodelie „Nevoinţa sihaştrilor din Muntele Scaunele era aceasta: toată ziua lucrau cu mâinile şi rosteau Rugăciunea lui Iisus, în deplină linişte şi tăcere, la asfinţitul soarelui mânca fiecare puţini pesmeţi şi legume, iar noaptea se aşezau pe un fel de scaune sau laviţe de lemn fixate în trunchiuri de brad şi împleteau coşuri din nuiele de alun; după miezul nopţii aţipeau câteva ore pe aceste scaune, apoi în zori de ziuă iarăşi se deşteptau, dădeau laudă lui Dumnezeu şi îşi continuau nevoinţa. De la scaunele acestor sihaştri s-a numit şi locul „La Scaune” sau „Muntele Scaunele”Spre sărbători, pustnicii coborau la biserica schitului din poiană, unde făceau priveghere de toată noaptea, ascultau Sfânta Liturghie, se împărtăşeau şi iarăşi se retrăgeau în pădure. Aceşti sihaştri lucrau de obicei coşuri din alun, metanii de lemn, cruci şi alte rucodelii călugăreşti, pe care apoi le trimiteau spre vânzare la Târgu-Neamţ. Din banii obţinuţi, ucenicii le cumpărau pâine, verdeţuri, şiacuri pentru haine şi cele strict necesare vieţii.
    Nevoinţa acestor cuvioşi părinţi era tăcerea desăvârşită, liniştea, privegherea de toată noaptea, osteneala trupului şi neîncetata rugăciune.”
    Acest lucru se intampla acum la cativa kilometri de noi , intr-un schit aflat dincolo de rascruce de drumuri, intr-un pustiu care infloreste prin frumusetea slujbelor dar si prin frumusete tacerii si ascezei monahilor de acolo. Am cumparat icoane de acolo, de la calugarii de la Schitul Closca.
    Am casa plina de icoane aduse din toata lumea ortodoxa, dar voi continua sa cumpar cu bani putini,(pentru ca sunt extrem de ieftine), icoane ale sfintilor pe care nu i-am gasit in pelerinajele mele sau icoane ale sfintilor al caror nume il poarta oameni dragi mie.Si am sa le daruiesc: Sfanta Violeta, Sfanta Eva, Sfanta Sara, Sfanta Aurelia, Sfantul Robert… Ele, icoanele au in ele ceva minunat : au cuvintele rostite in tacere, au poate si o lacrima de fericire de tanar inchinat Domnului , dar mai mult de atat, au o bucurie … cea a monahilor tacuti, care ne pot spune doar asa, cat ne iubesc…Multumesc, iubiti Parinti !Domnul sa va rasplateasca munca si dragostea…

    Răspunde
    1. Jiga Anca

      Doamne ajuta!!! Doresc sa cumpar o icoana cu Sfanta Sara, pt ca am o nepotica cu acest nume si vreau sa ii fac acest cadou!!
      Ma puteti ajuta?
      Va multumesc anticipat!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *