APOSTOLUL ŞI EVANGHELIA ZILEI (Ap. II Cor. 4, 13-18 & Ev. Mat. 24, 27-33; 42-51)

pavlos-3

Ap. II Cor. 4, 13-18

Dar având același duh al credinței – după cum este scris: Crezut-am, pentru aceea am și grăit – și noi credem, pentru aceea și grăim, știind că Cel Ce a înviat pe Domnul Iisus ne va învia și pe noi cu Iisus și ne va înfățișa împreună cu voi. Căci toate sunt pentru voi, pentru ca, înmulțindu-se harul, să prisosească prin mai mulți mulțumirea, spre slava lui Dumnezeu. De aceea, nu ne pierdem curajul și, chiar dacă omul nostru cel din afară se trece, cel dinăuntru însă se înnoiește din zi în zi. Căci necazul nostru de acum, ușor și trecător, ne aduce nouă, mai presus de orice măsură: slavă veșnică covârșitoare, neprivind noi la cele ce se văd, fiindcă cele ce se văd sunt trecătoare, iar cele ce nu se văd sunt veșnice.

hamhhfafkgakfk

Ev. Mat. 24, 27-33; 42-51

Căci precum fulgerul iese de la răsărit și se arată până la apus, așa va fi și venirea Fiului Omului. Că unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate neamurile pământului, și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă. Și va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiță, și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini. Învățați de la smochin pilda: când mlădița lui se face fragedă și odrăslește frunze, cunoașteți că vara este aproape. Asemenea și voi, când veți vedea toate acestea, să știți că este aproape, la uși.

Privegheați, deci, că nu știți în care zi vine Domnul vostru. Aceasta cunoașteți, că de-ar ști stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea și n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea și voi fiți gata, că în ceasul în care nu gândiți Fiul Omului va veni. Cine, oare, este slujitorul credincios și înțelept, pe care l-a pus stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp? Fericit este slujitorul acela pe care, venind stăpânul său, îl va afla făcând așa. Adevărat zic vouă, că peste toate avuțiile sale îl va pune. Iar dacă acel slujitor, rău fiind, va zice în inima sa: Stăpânul meu întârzie, și va începe să bată pe tovarășii săi de slujbă, să mănânce și să bea cu bețivii, veni-va stăpânul slujitorului aceluia în ziua când nu se așteaptă și în ceasul pe care nu-l cunoaște și-l va tăia din dregătorie, și partea lui o va pune cu fățarnicii. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.

Un comentariu la „APOSTOLUL ŞI EVANGHELIA ZILEI (Ap. II Cor. 4, 13-18 & Ev. Mat. 24, 27-33; 42-51)

  1. daniela stoian

    Cutremuratoare cuvinte! Dar nadejdea venirii lui Hristos, Dumnezeul nostru, ne tine lumina sufletului si ne da curajul rabdarii greututilor acestei vieti atat de trecatoare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *