23 nov 2018: Înaltpreasfințitul Hrisostom de Patra a adresat un cuvânt de mulțumire Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu prilejul venirii sale în România

Foto credit: Mircea Florescu/ Basilica.ro

Sanctitatea Voastră,

Preafericirea Voastră,

Cu multă bucurie și dragoste ne aflăm astăzi în acest loc binecuvântat. Tot aici ne-am aflat și în anul 2011, aducând împreună cu noi moaștele Sfântului Apostol AndreiOcrotitorul României, în perioada când lucrările la Catedrala Naționalăse aflau la început.

Îmi aduc aminte de frumoasa primire pe care ați organizat-o cu ocazia sosirii în România, la București, a sfintelor moaște ale Sfântului Apostol Andrei, de minunata procesiune, de Sfânta Liturghie, precum și de miile de credincioși care s-au închinat cu evlavie la cinstitele moaște.

Atunci, Preafericirea Voastră, ați spus că ne veți invita în România cu ocazia sfințirii Catedralei Naționale, pentru a aduce, din nou, în binecuvântata capitală a României, capul Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

După cum cunoașteți, orașul nostru, Patra, se pregătește pentru a-și cinsti ocrotitorul, drept pentru care, cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei trebuie să fie acolo.

Pentru bucuria Sfintei Biserici a României și urmare aprobării Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, am adus racla din argint în care este păstrată mâna dreaptă a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, raclă păstrată în interiorul mormântului Sfântului Apostol, în biserica veche din Patra.

Mulțumim, Preafericirea Voastră, pentru această minunată ocazie de a ne afla în această zi împreună cu Preafericirea Voastră. Cunosc foarte bine evlavia poporului român pentru Sfântul Apostol Andrei, lucru care mă emoționează profund.

Cunoaștem, totodată, că ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului a fost un vis al Preafericirii Voastre, precum și al întregului popor român de pretutindeni. Dați-mi voie, Preafericirea Voastră, să-mi exprim adânca bucurie pentru că, la aceste momente, organizate în vederea sfințirii Catedralei Naționale, este prezent și Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, căruia cu smerenie și cu plecăciune îi cer binecuvântarea.

Preafericirea Voastră, primiți, Vă rog, din partea smereniei mele și a delegației mele, dar și din partea întregului cler al Mitropoliei de Patra, salutul nostru întru iubire frățească, respectul nostru și călduroasele urări de mulți ani binecuvântați și sfințiți în Domnul, pentru rugăciunile Sfântului Apostol Andrei.

Sursa: basilica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *